از مهمترین عواملی که پیشرفت در هر فعالیت تولیدی و اقتصادی را تضمین می کند، تلفیق دانسته های علمی با امکانات عملی است و این امر به ویژه در برخی از رشته های تولیدی مانند فعالیت های دامپروری. لازم و ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد. هرگاه یکی از عوامل موثر برای بهبود وضع دامپروری و به خصوص گوسفند داری کشور راف درجه آگاهی و چگونگی دسترسی به مجموعه های مدرن در این زمینه بدانیم، این حقیقت روشن و آشکار می شود که کوشش و تلاش در این مسیر تا چه اندازه در دگرگونی و گسترش منطقی این حرفه موثر می افتد و چگونه عملیات مزبور در مجرایی اصولی، طی طریق خواهد کرد.
با اینکه نگهداری و پرورش گوسفند در ایران از سابقه ای طولانی برخوردار است و برخلاف تعدادی از دام ها که از سایر نقاط به کشور ما وارد شده، گوسفند از ایران به نقاط دیگر جهان به ارمغان رفته است، متاسفانه هنوز مسایل اولیه نگهداری و پرورش آن نادیده گرفته شده و نکات اساسی در این زمینه برای بسیاری از دامپروران، دامداران و علاقمندان به این حرفه همچنان مبهم و نارسا باقی مانده است.
در این کتاب به یکی از موارد مهم در امر پرورش گوسفند با عنوان تغذیه می پردازیم.
![کتاب الکترونیکی نکاتی پیرامون تغذیه گوسفند](https://www.kharidemajazi.ir/wp-content/uploads/2014/03/taghzie-goosfand-book.jpg)
فهرست مطالب
اهمیت استفاده از مراتع در تغذیه گوسفند
نکات مورد توجه در هنگام استفاده از مراتع
تغذیه دستی و تکمیلی در گوسفندداری
احتیاجات نگهداری
تغذیه و مراقبت در زمان جفتگیری
تغذیه در دوره بارداری
احتیاجات میش های شیرده
تغذیه بره ها
پرواربندی بره و گوسفند جوان
اهمیت زمان زایش در تغذیه بره های پرواری
تغذیه قوچ های پرورشی
آنتی بیوتیک در تغذیه
آب مصرفی