کتاب آموزشی پسته در استان قزوین

کتاب آموزشی پسته در استان قزوین

شواهد تاریخی نشان می دهد که پسته برای اولین بار توسط فرقه اسماعیلیه در اواخر قرن پنجم ه.ق پس از دامغان و سمنان و قم به قزوین آورده شد سپس به رفسنجان و کرمان و یزد و … منتقل شد.

در سال ۱۲۲۱ ه.ق مورخی به نام ژبر، پسته قزوین را بهترین در زمان خود معرفی کرد. گونه ی دیگری از جنس پسته مانند بنه در کوه های شمال و جنوب استان قزوین وجود دارد. پسته خوراکی بومی قزوین به دلیل داشتن رنگ سبز عالی و اسید آمینه های ضروری، مزه و طعم دلچسب و چربی مناسب، از کیفیت بالای غذایی، دارویی و بهداشتی برخوردار است و تنها مشکل پسته بومی قزوین اندازه کوچک و متوسط آن می باشد که این مشکل در فروش و صادرات آن با توجه به رنگ سبز و چربی بالا و بالاخص دانسیته بالای پسته های تولیدی استان قزوین اعم از بومی و غیر بومی که بواسطه اقلیم خاص حد فاصل خشک و خنک می باشد ( هم خشکی و گرمای لازم را داشته و هم طول روز بلند روز های آفتابی بالا و هم مقدار مناسبی از رطوبت و خنکی هوا ) تا کنون حل شده است.

کتاب آموزشی پسته در استان قزوین

فهرست کتاب آموزشی

  • تاریخچه و اهمیت اقتصادی محصول پسته استان قزوین
  • مناطق مستعد کشت پسته استان قزوین
  • سطح زیر کشت پسته استان قزوین عملکرد و میزان تولید
  • ارقام موجود در منطقه و پراکنش آن
  • پایه های عمده باغات استان و روکش های تکثیر
  • درجه بندی باغ ها و سطوح مکانیزاسیون
  • نظام های بهره برداری
  • وضعیت تغذیه
  • آبیاری و روش های مرسوم و سطوح اجرای آبیاری تحت فشار
  • وضعیت آب و خاک و مسایل شوری
  • آفات، بیماری ها و علف های هرز عمده
  • وضعیت برداشت و نحوه فرآوری پسته در استان قزوین
  • درجه بندی، بسته بندی و حمل و نقل پسته تولیدی
  • انبار داری
  • ضایعات بعد از برداشت
  • برآورد هزینه تولید و برداشت و فرآوری یک کیلو محصول خشک
  • اعتبارات و هزینه های عمرانی پروژه پسته در برنامه اول و دوم
  • مشکلات و تنگناهای پسته در استان

حتما ببینید

کتاب آموزشی تیپ در گاو های شیری

کتاب آموزشی تیپ در گاو های شیری

تحقیقات و پژوهش های زیادی بیانگر اثر تیپ بر طول عمر اقتصادی و تولید گاو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *