صفحه نخست » مقالات » درباره تاریخچه مرکبات بیشتر بدانید
موتورسوار حرفه ای ( راهنمای جامع آموزشی موتورسیکلت ) دانشنامه مرغداری | آموزش تکثیر و پرورش مرغ بومی و صنعتی در موبایل

درباره تاریخچه مرکبات بیشتر بدانید

درباره تاریخچه مرکبات بیشتر بدانید

به عقیده بسیاری از پژوهشگران منشاء مرکبات، جنوب شرقی آسیا شامل کشورهای مالزی، اندونزی، فیلیپین و همچنین از جنوب هیمالیا تا اندونزی بوده است. در بین این مناطق شاید شمال شرقی هند و نواحی شمال برمه موطن اصلی مرکبات باشند. ارتباط های موجود در ژنتیک تکاملی( فیلوژنیک ) نشان دهنده آن است که مرکبات در سراسر ناحیه شرق هندوستان، استرالیا، چین مرکزی، ژاپن و حتی آفریقا گسترش داشته اند.

پرتقال از مناطق جنوبی چین منشاء گرفته و سپس به اروپا منتقل شده است. موطن نارنگی جنوب چین گزارش شده و بعدها در مناطق شرقی هند گسترش یافته گرچه مناطق تولید سنتی آن آسیا گزارش شده است. نارنج از جنوب شرق آسیا و احتمالا هند منشاء گرفته و در مورد لیمو منشاء آن شناخته شده نیست و احتمالا از طلاقی بالنگ و لایم حاصل شده است.

ورود مرکبات به ایران به جز گونه بالنگ سابق های ۴۰۰ ساله دارد. به استناد مدارک تاریخی، ایران دروازه خروج مرکبات از آسیا به سایر مناطق جهان بوده است. از زمان صفویه به لحاظ تردد کشتی های کشور پرتغال در جنوب ایران، بذور پرتقال در اختیار ساکنین حاشیه جنوبی ایران قرار گرفت. سپس بذر آن از جنوب در حدود ۳۰۰ سال قبل به شمال کشور آورده شده و در محله خرم آباد شهرستان تنکابن کشت گردیده است. از آن زمان به بعد به ویژه از ابتدای سال ۱۳۰۰ هجری شمسی به تدریج وارد ایران شد و در ایستگاه های تحقیقات مرکبات و یا در برخی باغات کشت گردید.

سطح زیر کشت، میزان تولید و عملکرد درختان مرکبات کشور 

طبق آمارنامه باغی سال ۱۳۸۷ ، سطح زیر کشت مرکبات کشور حدود ۲۹۱ هزار هکتار برآورد شده است که از این میزان ۸۲/۸ درصد آن زیر کشت درختان بارور و ۱۷/۲ درصد باقیمانده نهال می باشند. از حدود ۲۴۱ هزار هکتار سطح بارور درختان مرکبات کشور ۸۵/۳ درصد آن آبی و ۱۴/۷ درصد باقیمانده که متعلق به استان های مازندران و گیلان می باشند به صورت دیم برآورد شده است.

استان مازندران با ۳۴/۶ درصد از اراضی بارور مرکبات کشور، بیشترین سطح را دارا است و استان های فارس، هرمزگان، منطقه جیرفت و کهنوج، گیلان و کرمان به ترتیب با ۲۳/۸ ، ۱۲/۴ ، ۱۱/۳ ، ۶/۱ ، ۵/۵ درصد از اراضی بارور مرکبات مقام دوم تا ششم کشت این محصول را به خود اختصاص داده اند و شش استان مزبور در مجموع ۹۳/۷ درصد سطح بارور مرکبات کشور را دارا می باشند.

تولید مرکبات کشور حدود ۴ میلیون تن برآورد شده و ۸۶/۳ درصد آن از اراضی آبی حاصل شده است. راندمان تولید مرکبات آبی در کشور ۱۶۹۳۱/۶ کیلوگرم در هکتار است. بیشترین و کمترین عملکرد آبی به ترتیب با ۲۱۸۳۲/۲ و ۴۳۸/۷ کیلوگرم به استان های مازندران و لرستان تعلق دارد. متوسط تولید در هکتار مرکبات دیم کشور ۱۵۵۶۱/۶ کیلوگرم می باشد. استان مازندران با تولید ۲۱۶۶۲/۲ کیلوگرم در هکتار بالاترین و استان گیلان با تولید ۶۸۹۰/۲ کیلوگرم در هکتار کمترین عملکرد دیم را دارد.

منبع: خرید مجازی

محصولات فروشگاه در زمینه مرکبات

۱۰
No
Thumbnail
Detail,list
Thumbnail
نرم افزار آموزشی کاشت و پرورش مرکبات Image
نرم افزار آموزشی کاشت و پرورش مرکبات
۲,
۰,
,
نرم افزار آموزشی کاشت و پرورش مرکبات,
نرم افزار آموزشی بانک اطلاعات آفات و بیماری های گیاهی Image
نرم افزار آموزشی بانک اطلاعات آفات و بیماری های گیاهی
۱۱,
۰,
,
نرم افزار آموزشی بانک اطلاعات آفات و بیماری های گیاهی,
کتاب آموزشی حفاظت درختان مرکبات در برابر سرما و یخبندان Image
کتاب آموزشی حفاظت درختان مرکبات در برابر سرما و یخبندان
۱۰,
۰,
,
کتاب آموزشی حفاظت درختان مرکبات در برابر سرما و یخبندان,
کتاب الکترونیکی شناخت آفات مرکبات و مبارزه با آنها Image
کتاب الکترونیکی شناخت آفات مرکبات و مبارزه با آنها
۱۰,
۰,
,
کتاب الکترونیکی شناخت آفات مرکبات و مبارزه با آنها,
کتاب آموزشی ازدیاد پیوندی مرکبات Image
کتاب آموزشی ازدیاد پیوندی مرکبات
۱۰,
۰,
,
کتاب آموزشی ازدیاد پیوندی مرکبات,
کتاب آموزشی تاثیر عوامل قبل از برداشت بر کیفیت ظاهری و ضایعات مرکبات Image
کتاب آموزشی تاثیر عوامل قبل از برداشت بر کیفیت ظاهری و ضایعات مرکبات
۱۰,
۰,
,
کتاب آموزشی تاثیر عوامل قبل از برداشت بر کیفیت ظاهری و ضایعات مرکبات,
نرم افزار آموزشی پیوند و تکثیر انواع نهال Image
نرم افزار آموزشی پیوند و تکثیر انواع نهال
۱۱,
۰,
,
نرم افزار آموزشی پیوند و تکثیر انواع نهال,
کتاب الکترونیکی معرفی ارقام مرکبات Image
کتاب الکترونیکی معرفی ارقام مرکبات
۱۰,
۰,
,
کتاب الکترونیکی معرفی ارقام مرکبات,
کتاب های الکترونیکی توصیه هایی برای افزایش ماندگاری میوه مرکبات Image
کتاب های الکترونیکی توصیه هایی برای افزایش ماندگاری میوه مرکبات
۱۰,
۰,
,
کتاب های الکترونیکی توصیه هایی برای افزایش ماندگاری میوه مرکبات,
کتاب الکترونیکی مصرف بهینه کود برای بهبود کیفیت مرکبات Image
کتاب الکترونیکی مصرف بهینه کود برای بهبود کیفیت مرکبات
۱۰,
۰,
,
کتاب الکترونیکی مصرف بهینه کود برای بهبود کیفیت مرکبات,
کتاب آموزشی کنترل ارگانیکی ضایعات پس از برداشت مرکبات Image
کتاب آموزشی کنترل ارگانیکی ضایعات پس از برداشت مرکبات
۱۰,
۰,
,
کتاب آموزشی کنترل ارگانیکی ضایعات پس از برداشت مرکبات,
پکیج آموزشی پرورش مرکبات پکیج آموزشی پرورش شترمرغ پکیج آموزشی پرورش سیب پکیج آموزشی پرورش انگور پکیج آموزشی زراعت برنج پکیج آموزشی پرورش مرغ پکیج آموزشی زراعت گندم و جو پکیج آموزشی پرورش زنبور عسل پکیج آموزش گاوداری (سنتی و صنعتی) پکیج آموزشی زراعت پنبه پکیج آموزشی زراعت چغندرقند پکیج آموزشی زراعت سیب زمینی پکیج آموزشی پرورش زیتون پکیج آموزشی پرورش خرما پکیج آموزشی پرورش انار پکیج آموزشی زراعت ذرت پکیج آموزشی پرورش گردو پکیج آموزشی پرورش گوسفند و بز پکیج آموزشی زراعت زعفران پکیج آموزش آبیاری در کشاورزی پکیج آموزشی پرورش خیار پکیج آموزشی پرورش انبه پکیج آموزشی پرورش پسته پکیج آموزشی پرورش ماهی قزل آلا پکیج آموزش باغداری پکیج آموزشی ماشین آلات و ادوات کشاورزی پکیج آموزشی پرورش آلوئه ورا پکیج آموزشی پرورش نخود پکیج آموزشی پرورش گوجه فرنگی پکیج آموزشی پرورش گلابی پکیج آموزشی پرورش بادام