گوشت دام و آلایش های آن به دلیل ارزش زیاد غذایی نقش مهمی در تغذیه انسان و سلامت جتمعه بر عهده دارند. از طرف دیگر همین ویژگی ها و صفات ممتاز غذایی در گوشت و هم چنین بروز بیماری های مختلف در دام ها سبب می شود گوشت به سرعت آلوده شده و باعث انتشار عوامل بیماری زا گزدد.
به همین دلیل اگر موازین بهداشتی در مراحل مختلف کشتار دام، بازرسی، آماده سازی، عرضه و مصرف گوشت رعایت نگردد می تواند موجب انتقال بسیاری از بیماری ها به انسان شده و از این طریق بهداشت جامعه انسانی را در معرض مخاطره قرار دهد.
برای جلوگیری از انتقال و گسترش بیماری های مشترک بین انسان و دام یکی از مهم ترین و بهترین راه ها، قطع کردن زنجیره حیات عوامل بیماری زا از جمله میکروب ها، انگل ها، ویروس ها و … در کشتارگاه هاست که این امر توسط کشتار بهداشتی و انجام بازرسی در کشتارگاه های دامی توسط دکتران دامپزشک و از طریق حذف و معدوم نمودن لاشه دام های مبتلا به بیماری های مسرس و خطرناک میسر می شود.
کتاب آموزشی حاضر جهت افزایش اطلاعات مخاطبین و بهره برداران این کتاب اموزشی برای دسترسی به گوشت سالم و با کیفیت مطلوب تهیه گردیده است که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.
اهداف این کتاب آموزشی :
خواننده عزیز، شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با چگونگی رعایت اصول بهداشتی در کشتار دام آشنا می شوید.
به معایب کشتار غیر کشتار گاهی پی خواهید برد.
با شکل صحیح عرضه گوشت اشنا می شوید.
با طرز شناسایی گوشت فاسد آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
ترکیب و کیفیت گوشت
ویژگی های ظاهری گوشت قرمز
کشتار بهداشتی دام
استراحت قبل از کشتار دام
بازرسی قبل از کشتار دام ها
کشتار دام در کشتار گاه
نظارت بر ذبح شرعی در کشتار گاه
بازرسی بهداشتی گوشت در کشتار گاه ها
مراکز عرضه و قصابی ها
طرز شناسایی گوشت فاسد
کشتار غیر مجاز و اشاعه بیماری های دامی