کتاب آموزشی اصول صحیح کاشت، داشت و برداشت پنبه

کتاب آموزشی اصول صحیح کاشت، داشت و برداشت پنبه

پنبه یکی از مهم ترین گیاهان لیفی و منبع الیاف طبیعی می باشد. این گیاه یکی از ضروری ترین نیاز های انسان در تامین مواد اولیه پوشاک را برطرف می کند و الیاف آن دارای خصوصیات انحصاری هستند که عبارتند از : قابلیت شستشو، دوام، استحکام، دوام شیمیایی و قابلیت انعطاف.

این گیاه ابتدا در آسیا و هندوستان و سپس در قاره آمریکا مورد شناسایی قرار گرفت و امروزه به عنوان یک گیاه یک ساله در سراسر جهان کشت می شود. بزرگ ترین کشور های تولید کننده پنبه عبارتند از : آمریکا، هندوستان، شوروی، چین، مصر و ایران می باشد. در کشور ایران سهم عمده استان های تولید کننده پنبه را به ترتیب استان های گلستان، مازندران، گیلان، خراسان، فارس تشکیل می دهند.

امروزه پنبه با دو هدف تولید الیاف و روغن مورد کشت و کار قرار می گیرد. اگر چه منظور اصلی از زراعت پنبه به دست آوردن الیاف می باشد اما از کشت این محصول مقداری تخم پنبه ( حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد کل وزن برداشتی ) حاصل می شود که از آن روغن استخراج می گردد.

کتاب آموزشی اصول صحیح کاشت، داشت و برداشت پنبه

فهرست کتاب آموزشی

خصوصیات گیاه شناسی

اکولوژی پنبه

خاک های مناسب برای رشد پنبه

رعایت تناوب

شرایط انتخاب بذر مناسب

عملیات زراعی

آماده کردن زمین جهت کاشت

مواد عذایی مورد نیاز گیاه

ازت

فسفر

پتاس

زمان کاشت پنبه

روش های مختلف کاشت

کرتی

پشته ای

خطی

آبیاری

آبیاری قبل از کشت

آبیاری موقع کشت تا گل دهی

آبیاری در دوره گل کردن و رشد غوزه ها

آباری در مرحله رسیدن و باز شدن غوزه ها

کنترل علف های هرز

آفات و بیماری های شایع

کرم غوزه

عسلک

بوته میری پنبه

مرگ گیاهچه

برداشت پنبه

حتما ببینید

کتاب آموزشی تیپ در گاو های شیری

کتاب آموزشی تیپ در گاو های شیری

تحقیقات و پژوهش های زیادی بیانگر اثر تیپ بر طول عمر اقتصادی و تولید گاو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *